Intake  

Tijdens een eerste intakegesprek kunt u met mij kennismaken en kijken of u zich prettig voelt in mijn praktijk. Daarnaast zullen we tijdens dit gesprek uw klachten in kaart brengen. Vervolgens kijken we naar behandeldoelen en welke behandelvorm daar het beste bij aansluit. Soms zijn hiervoor twee of meer gesprekken nodig.

Duur en frequentie

De sessies vinden gemiddeld eens in de week of eenmaal in de twee weken plaats. Duur van een behandeling voor enkelvoudige problematiek is gemiddeld 5 tot 10 sessies.

De duur van de gesprekken is 45 minuten.

Over mijn werkwijze

Bij mijn behandelingen maak ik, afhankelijk van uw problematiek en hulpvraag, gebruik van verschillende referentiekaders als clientgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie. 

Voor therapie is het allereerst belangrijk om u veilig te voelen. We zullen in iedere fase van de behandeling kijken welke doelen wenselijk en haalbaar zijn. In kortdurende trajecten wordt gewerkt aan een bepaalde klacht of een beperkt aantal doelen. In langerdurende behandelingen staan meestal meer complexe klachten en bepaalde terugkerende patronen in uw klachten en gedrag centraal. Het is uiteraard van belang dat u zich begrepen voelt en dat u profiteert van de behandeling; dat zullen we regelmatig bespreken.

Ik ben BIG geregistreerd als GZ-psycholoog en lid van de beroepsverenigingen het NIP (www. psynip.nl) en de LVVP (www.lvvp.nl).

 

Een aantal relevante registraties:

Kamer van Koophandel 34386371
BIG nummer 39909550025 gz psycholoog